2013-06-29 TeamWalking Doubrava-Vizovice

Název

2013-06-29 TeamWalking Doubrava-Vizovice

Popis

V sobotu 29.06.2013 se konala další z týmových vycházek, tentokrát ze Zádveřic na vrchol Doubrava, kde stojí rozhledna s nádherným výhledem a zpátky dolů do Vizovic.
Počasí dnes ukázalo svou mnohem pěknější tvářičku, ba dokonce jsme se chvílemi i zapotili (a nejenom tím, že do kopce).
Start byl od vlaku ze Zádveřic (260 m.n.m.), trošičku nostalgicky jsme si pak připomínali některá místa po trase, kde jsme se někteří k podzimku 2007 poprvé takříkajíc teambuildovali před poslední fúzí do UCB a kde jsme si poprvé vyměňovali přípitky.
Za pastvinou s ovečkami a elektrickým ohradníkem (letos byl fakt pod proudem!) jsme ale zahnuli po červené doprava, nahoru, pryč od Vizovic, směrem na Spletený Vrch (555 m). Ano, stálo nás to jakýchsi pár kalorií, ovšem, vzápětí jsme je vždy bohatě doplnili :-).
Pak už jsme plynule vystoupali až k dnešnímu cíli - k rozhledně na vrcholu Doubrava (672 m).
Ani těch stoupavých 8,2 km nám nezabránilo vystoupat ještě o dalších 33 metrů (a 174 schodů) výše, až na vyhlídkový ochoz rozhledny. Je to vlastně "jen" zpřístupněné zařízení T-Mobile, rozhled ale stojí za to. Ta panoramata! Jestliže horský vůdce tvrdil, že támhleto vzadu je Lysá hora, pak to musela být Lysá hora.
Výstup je na vlastní nebezpečí a spíše pro silnější nátury. Polovina výpravy taky zůstala dole a raději relaxovala na sluníčku a u bufítku.
Z Doubravy nás už čekala ta příjemnější část trasy - dolů do Vizovic. Kolem Panenky Marie u Chladné studny (550 m) jsme se dostali z lesů do nižších poloh a pak už jen mezi poli a loukami až do Vizovic (ČD: 280 m.n.m.).
Retro-hřebíčkem byla návštěva RETRO CAFÉ hnedle za vizovickým náměstím, kde jsme se vydatně občerstvili a za útratu ještě dostali retro-bankovky. Zkrátka, dneska samá nostalgie.
V trochu obměněné sestavě 10 účastníků (5 ex, 3 retail a 2 rodinné příslušníčky) jsme tedy za něco přes 6 hodin (i s přestávkami) statečně zdolali celkem 14,5 km.

Období

Statistiky

  • 157 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Panasonic DMC-FX07

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2013-06-29 TeamWalking Doubrava-Vizovice
Komentáře Přidat